Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Stanje prijav za podnajem stanovanj

09. november 2022

Stanovanjski sklad RS je dne 19.09.2022 objavil stalno odprt javni razpis za podnajem stanovanj preko javne najemne službe. Od objave razpisa do današnjega dne, je Sklad preko posebnega elektronskega sistema na spletni strani prejel kar 360 prijav.

Po pregledu prijav in podatkov je do današnjega dne 152 popolnih vlog, 4 nepopolne vloge, 2 odstopa od vloge, 127 s sklepom zavrženih vlog, saj prosilci vloge v določenem roku niso dopolnili ter 75 z odločbo zavrnjenih vlog, saj bodisi prosilec bodisi uporabniki ne izpolnjujejo pogoja državljanstva Republike Slovenije s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji.

Ob izpolnjevanju pogojev, ki jih določajo določila javnega razpisa in njegove dokumentacije, Sklad o upravičenosti do podnajema stanovanja odloči z odločbo o upravičenosti, ki je podlaga za uvrstitev prosilca v seznam upravičencev do podnajema v okviru javne najemne službe Sklada. Upravičenci do podnajema stanovanj se skladno z zakonodajo razvrstili na sezname upravičencev, ki jih Sklad vodil ločeno za območje vsake občine posebej, glede na število uporabnikov stanovanja.

Upravičenci bodo razvrščeni na seznam glede na čas vložitve popolne vloge za dodelitev stanovanja v podnajem. Če je na isti dan vlogo za dodelitev stanovanja v podnajem vložilo več upravičencev z enakim številom uporabnikov stanovanja, bodo med njimi imeli prednost mladi, mlade družine in upravičenec, ki se je na javnem razpisu za najem neprofitnega stanovanja vsaj dvakrat uvrstil na prednostni seznam iz drugega odstavka 87. člena SZ-1, vendar mu stanovanje ni bilo dodeljeno.

Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
free online course
download xiomi firmware
Free Download WordPress Themes
udemy course download free

Preberite tudi

28. marec 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 28.3.2024

Danes, 28.3.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so ...
26. marec 2024

Vabilo na SUPER-i Webinar 2.0

  Spoštovani,   Naložbe v projekte energetsko učinkovitih obnov javnih ...
18. marec 2024

Stanovanjski Sklad RS je sodeloval na 5. Gradbeno-prostorsko-okoljski konferenci v Ljubljani

Predstavnica Stanovanjskega sklada RS Sanja Burnazović, vodja investicijskega sektorja, ...
11. marec 2024

Anketa: Naložbe v energetsko prenovo stavb

Spoštovani, v sklopu sodelovanja v projektu SUPER-i je Stanovanjski sklad RS pripravil ...