Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Stanje prijav za podnajem stanovanj

09. november 2022

Stanovanjski sklad RS je dne 19.09.2022 objavil stalno odprt javni razpis za podnajem stanovanj preko javne najemne službe. Od objave razpisa do današnjega dne, je Sklad preko posebnega elektronskega sistema na spletni strani prejel kar 360 prijav.

Po pregledu prijav in podatkov je do današnjega dne 152 popolnih vlog, 4 nepopolne vloge, 2 odstopa od vloge, 127 s sklepom zavrženih vlog, saj prosilci vloge v določenem roku niso dopolnili ter 75 z odločbo zavrnjenih vlog, saj bodisi prosilec bodisi uporabniki ne izpolnjujejo pogoja državljanstva Republike Slovenije s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji.

Ob izpolnjevanju pogojev, ki jih določajo določila javnega razpisa in njegove dokumentacije, Sklad o upravičenosti do podnajema stanovanja odloči z odločbo o upravičenosti, ki je podlaga za uvrstitev prosilca v seznam upravičencev do podnajema v okviru javne najemne službe Sklada. Upravičenci do podnajema stanovanj se skladno z zakonodajo razvrstili na sezname upravičencev, ki jih Sklad vodil ločeno za območje vsake občine posebej, glede na število uporabnikov stanovanja.

Upravičenci bodo razvrščeni na seznam glede na čas vložitve popolne vloge za dodelitev stanovanja v podnajem. Če je na isti dan vlogo za dodelitev stanovanja v podnajem vložilo več upravičencev z enakim številom uporabnikov stanovanja, bodo med njimi imeli prednost mladi, mlade družine in upravičenec, ki se je na javnem razpisu za najem neprofitnega stanovanja vsaj dvakrat uvrstil na prednostni seznam iz drugega odstavka 87. člena SZ-1, vendar mu stanovanje ni bilo dodeljeno.

Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
free download udemy course
download coolpad firmware
Download WordPress Themes
online free course

Preberite tudi

23. marec 2023

6. konferenca Biznis in trendi v gradbeništvu, Bernardin

Stanovanjski sklad RS je sodeloval na dogodku »6. konferenca Biznis in trendi v ...
17. marec 2023

V Slovenskih Konjicah slovesna otvoritev 11 novih najemnih stanovanj

V Slovenskih Konjicah je bila v petek, 17. 3. 2023 slovesna otvoritev novega objekta s ...
14. marec 2023

Obisk predstavnikov CEB

Stanovanjski sklad RS sta 2. marca 2023 obiskala Cristian Tabacaru Director General of ...
10. marec 2023

Stanovanjski sklad RS na MEGRI 2023 v Gornji Radgoni

Ob otvoritvi 32. Mednarodnega sejma gradbeništva, energetike, komunale, obrti in ...