Preskoči na vsebino Zemljevid strani

V prihodnjih letih bo v Novem mestu na voljo 400 novih najemniških stanovanj

21. december 2020

Župan Gregor Macedoni in Črtomir Remec direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije (SSRS) sta danes podpisala menjalno pogodbo za zemljišča in pismo o nameri skupnega sodelovanja Mestne občine Novo mesto in Stanovanjskega sklada Republike Slovenije pri gradnji večstanovanjskih objektov v Novem mestu. Predmet menjalne pogodbe je menjava zemljišč, na katerih se bo gradilo 400 novih najemniških stanovanj na območjih Podbreznika in Brod-Drage, v sklopu slednjega bo na voljo tudi 57 parcel za individualno gradnjo hiš.

Približno 200 novih stanovanj bo v prihodnjih letih zraslo v Podbrezniku (Mestna občina bo gradila dva stanovanjska bloga, SSRS tri), enako število novih stanovanj  bo SSRS gradil tudi na območju Brod-Drage. Med njimi bo tudi približno 30 t.i. oskrbovanih stanovanj. Brod-Drage bo poleg stanovanj ponudil tudi zemljišča za gradnjo hiš, in sicer za 14 prostostoječih hiš, 28 vrstnih hiš in 15 dvojčkov, kar skupno znaša 57 zemljišč za odkup. Načrtovana gradnja stanovanj v Podbrezniku bi lahko stekla hitro, morda že v drugi polovici leta 2021.

Po besedah župana Gregorja Macedonija gre za pomemben cilj k zagotavljanju novih stanovanj na območju Mestne občine Novo mesto: »Po tem, ko smo imeli v zadnjih letih v Novem mestu zastoj večstanovanjske gradnje, načrtujemo, da bo v treh do štirih letih samo v tem projektu na voljo več sto novih stanovanj, če prištejemo še gradnjo stanovanj drugih zasebnih investitorjev, bo Novo mesto v prihodnjih letih bogatejše za prek 500 novih stanovanj

Direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije Črtomir Remec je ob podpisu pogodbe dejal, da ga veseli, da so se z Mestno občino Novo mesto dogovorili za tako pomemben projekt: »Menjava zemljišč nam v tem trenutku omogoča, da lahko začnemo z gradnjo stanovanjskih blokov v Podbrezniku v najhitrejšem možnem času. Na tem območju bomo gradili tri stanovanjske sklope s približno 150 stanovanji, na območju Brod-Drage gre prav tako za 150 stanovanj, ki se bodo gradila v dveh etapah. S tem nadaljujemo z izpolnjevanjem našega poslanstva, torej zagotavljanja javnih najemniških stanovanj

Stanovanjski sklad Republike Slovenije ima sicer v tem trenutku v gradnji blizu 2500 stanovanj po Sloveniji, poleg Novega mesta se bodo na novo gradila stanovanja tudi v Kopru, Izoli, Kranju in na Jesenicah. »Gradimo tam, kjer imajo občine razvojno vizijo in so aktivne, kjer se krepi gospodarstvo in se vzpostavljajo možnosti za mlade družine. V Novem mestu smo zaznali, da se z vodenjem občine kaže veliko izzivov, tudi za nas,« je še izpostavil direktor SSRS-ja Črtomir Remec.

 

 

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free
download mobile firmware
Premium WordPress Themes Download
free online course

Preberite tudi

04. junij 2021

Okrogla miza ZaBOLJŠIZRAK.si – CER Slovenija

Stanovanjski sklad RS, javni sklad je aktivni član organizacije CER Slovenija, ki je prvo ...
03. junij 2021

Izbor najemnikov stanovanj z dne 3.6.2021

Stanovanjski sklad RS je dne 3.6.2021 izvedel izbor najemnikov stanovanj, ki so prijave za ...
24. maj 2021

Obvestilo o izboru najemnikov stanovanj – najem za mlade

V okviru Javnega razpisa za oddajo stanovanj –  najem za mlade z dne 6.4.2021, smo ...
07. maj 2021

Skupnost za mlade Gerbičeva

Z veseljem vas obveščamo, da je v zaključni fazi izgradnje edinstveni objekt v ...